lördag 19 april 2008

Umgängesresor

umgängesresor

1) UFF skall själv betala umgängesresor upp till 10 mil ENKEL resa

2) Utöver dessa 10 mil ENKEL resa säger praxis att var o en av föräldrarna skall bidraga efter ekonomisk förmåga.

I praktiken betyder det alltså följande sak, UFF betalar själv sammanlagt för upp till 40 mil /umgängestillfälle... (ty det var som sagt ENKEL resa upp till 10 mil som är den springande punkten i detta) Om BOF har eko förmåga skall denna enl praxis bidraga med pengar till dessa överstigande mil som finns/umgängestillfälle

Not: ett umgängestillfälle innehåller alltså enkel resa till hämtningsadressen inför ett umgänge,enkel resa tillbaka till umgänget, likaså enkel resa tillbaka vid lämning från umgänge samt enkel resa tillbaka till sin adress som UFF när lämning efter umgänge är utfört.

Vidare så är det som så när BOF befinns skyldig enl praxis och ev. även en i domen inskriven ö.k i sakfrågan att bidraga med pengar till dessa umgängesresor så skall beräkningen göras på billigaste färdmedlet inget annat. väljer UFF att använda ett dyrare färdsätt än vad nöden påkallar så får h*n stå för den kostnaden själv.

Det enda BOF skall bidraga till är de mil som är utöver vad praxis säger att UFF själv skall stå för och det skall då alltså vara beräknat på billigaste färdmedlet. Här spelar det sen ingen roll om barnet inte kan åka swebus för att det är för litet att åka själv,utan själva uträkningen skall likväl göras på billigaste möjliga färdmedel.

UFF=Umgängesfld, BOFF= bofld