lördag 19 april 2008

Besittningsrätt av gemensam bostad

Besittningsrätt/kvarsittningsrätt av bostad:

besittningsrätt gem. bostadMan kan vid tingsrätten ansöka om besittningsrätt av gemensam bostad Detta oavsett vem som står på kontraktet.Såvida inte bostaden är skriven som enskild egendom.

Vadera part får inkomma med orsaker till önskemålet.Var medveten om att motpart får ta del av det ni skriver.

Man kan begära intrimistiskt beslut(8 dagar får då motparten på sej att bemöta/bestrida ansökan) I annat fall kan detta dra ut på tiden i månader inte minst med tanke på den arbetsbelastning som denna myndighet har.

När tingsrätten slutgiltigt bestämt vem som skall flytta så har man rätt att få polishandräckning via tingsrätten för avhysning av den personen som är ålagd att packa o dra såvida h*n inte flyttar frivilligt

Det kan ha sina klara fördelar att begära kvarskrivning i synnerhet om en vårdnads/umgängestvist pågår eller kommer att påbörjas med tanke på att har man GV så får man inte ta barnen med sej med mindre än att motparten skriver under flyttanmälan för barnens del.

Folkbokföringsavd och ev vårdnadstvist i domstol sköts var o en för sig alltså oberoende av varandra.Dock är det domstolens slutgiltiga dom som i slutändan kommer att gälla ang mantalskrivningen av barnen.Här kan alltså folkbokföringen komma att tvingas ändra sitt beslut till sist o syvenne